VIDEO | 'War of Drags' beslecht in Que Pasa

14/08/2017 - 13:11
Beeld: Filipe Que Pasa, Video: Peter De Vos
overzichtsfoto van het café
Ondanks de verzoenende woorden die tijdens het Closing Festival van Antwerp Pride door BangBang LaDesh van Drag Queens United werden uitgesproken, woedde de oorlog tussen de dragqueens deze avond in Que Pasa voort.

Gay bar Que Pasa staat al langer bekend voor het organiseren van leuke dragqueenshows. Tijdens de 'War of Drags' werden er vier finalisten opgevoerd die elk op hun eigen manier een zeer voortreffelijke show wisten op te voeren. Heel veel kijklustigen zakten dan ook af naar de bar en ZiZo keek mee.

Vier finalisten

Als eerste trad La Loli op. Met vibrato-bewegingen die Duracell-konijnen zouden doen smelten van jaloezie trachtte ze de jury in trance te brengen. Deze waren alvast erg lovend: "perfect zoals altijd", waren de letterlijke woorden.
 
Hierna was het de beurt aan Lulu La Chapelle. Deze 'half male, half female' (dixit een jurylid) deed wat denken aan een Conchita Wurst met Spaanse allures. Draaiende flamingo-bewegingen waren haar specialiteit.
 
De derde kandidate, Xiaria Energy, maakte het publiek wild van enthousiasme. Toen ze van de toog sprong en eindigde in een split, was iedereen fel onder de indruk van haar lenigheid.
 
Last but not least trad Dita Dilirius op. Met een perfecte playback, zwoele heupbewegingen en een geweldige keuze van meezingers van Whitney Houston kon Dita de jury en het publiek helemaal overtuigen van haar kwaliteiten.

Volk en jury

De stem van het publiek ging alvast naar Xiaria Energy, die daarmee drie punten kreeg. De jury koos unaniem voor Dita en de eigenaar, Filipe, gaf zijn 3 punten aan La Loli. Daarmee werd Dita Dilirius de winnares van vandaag. Zij wint alvast een fotoshoot, komt op een banner voor de volgende pride te staan en heeft een plekje op de wall of fame verdiend. Wie er gisteren niet bij was, kan de hele show op maandagavond 14 augustus nog eens live opnieuw bekijken in Que Pasa.

Drag University

De ene wedstrijd is nog maar net afgelopen of de volgende staat al in de startblokken. De eerste dinsdag van september wordt de winnares van de jaarlijkse wedstrijd 'Drag University' verkozen. Deze wint 1.500 euro en tal van andere leuke prijzen.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub